Už dlouho jsem plánovala uvařit, udělat něco speciálního malého a dobrého k zakousnutí, nicméně jsem čekala na příležitost. Takže jakmile se v kalendáři objevilo jméno Helena, bylo jasno.

Nyní vám tedy v rychlosti napíšu, co jsem si připravila. V rychlosti – píšu proto, že „recept“ je jednoduchý, téměř pro dětské ručičky. Nicméně díky těmto jednohubkám proměníte sváteční či normální stůl v téměř královské uvítání.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

CO BUDEME POTŘEBOVAT:

pečivo na podklad (podle množství a chuti)

pršut

hrušky

citron

rukola

máslo

(párátka)

POSTUP:

Vím, že je to vcelku zbytečné a postupy na jednohubky snad ani neexistují, nicméně proč bych to nesepsala. 🙂

Na své jednohubky jsem použila tmavý toustový chléb, který jsem překrojila úhlopříčně na 4 malé trojúhelníky (takto hranaté kousky vypadají ve finále dobře na talíři a jednoduše se aranžují). Každý dílek jsem poté namazala jihočeským máslem, na to jsem srolovala natrhané kusy pršutu, jeden lísteček rukoly (kvůli barevnosti a mírné téměř nenápadné nahořklosti) a navrch kousek hrušky i se slupkou – čím víc barev, tím líp. Nakonec už stačí jen pokapat hrušky pár kapkami citrónu – to kvůli tomu, aby vám hruška nezhnědla.

A můžeme podávat. 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pokud tuto kombinaci pršut +hruška ještě neznáte, opravdu doporučuji vyzkoušet. Já k těmto jednohubkám ještě udělala klasické  s mozzarellkami a rajčátky – posypané bazalkou, potom další s lososovou pomazánkou a nakonec pro chlapy – s medovou hořčicí a chilli papričkami.

 


, líbílo se: 16x

Napsala Kler

2 komentáře

Hélène

Potvrzuji, bylo to uzasne lehoucke, nadherne barevne a hlavne: kralovsky dobre!!!! ☀️Hélène

Reply

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *